Funkcinės sultys odai, plaukams ir grožiui iš vidaus – natūralus kolagenas ir švytėjimas – Sage Green
Ši svetainė turi ribotą palaikymą jūsų naršyklei. Rekomenduojame naudoti „Edge“, „Chrome“, „Safari“ arba „Firefox“.

Nemokamas pristatymas perkant už daugiau nei 40 €

IŠPARDAVIMAS %

Norėdami gauti 10 % nuolaidą pirmajam užsakymui, naudokite kupono kodą WELCOME10.

Krepšelis 0

Sveikiname! Jūsų užsakymui taikomas nemokamas pristatymas Jums trūksta ||sumos|| iki nemokamo pristatymo.
Daugiau produktų, kuriuos būtų galima įsigyti, nėra

Produktai
Tarpinė suma Nemokama
Pristatymas, mokesčiai ir nuolaidų kodai apskaičiuojami atsiskaitant

Oda, plaukai ir grožis iš vidaus: funkciniai sulčių ritualai, kurie natūraliai maitina

Skin, Hair & Beauty From Within: The Functional Juice Rituals That Nourish Naturally

Oda, plaukai ir grožis iš vidaus: funkciniai sulčių ritualai, kurie natūraliai maitina

Grožis už veidrodžio ribų

Švytėjimas visada buvo daugiau nei vien kosmetikos klausimas. Dar gerokai prieš serumus ir salonų procedūras žmonės suprato, kad tikrasis grožis prasideda giliai kūne. Senovės Graikijoje švytinti oda buvo laikoma pusiausvyros ir sveikatos ženklu; viduramžių Europoje ilgi, žvilgantys plaukai simbolizavo gyvybingumą ir gerą mitybą; Azijoje skaisti veido oda buvo švenčiama kaip vidinės harmonijos atspindys.

Šiandien mokslas pasivijo šią seną išmintį: maistinės medžiagos, kuriomis maitiname savo kūną, formuoja mūsų odos, plaukų ir nagų išvaizdą ir pojūtį. Vitaminai, mineralai, antioksidantai ir nepakeičiamos riebalų rūgštys ne tik padeda mums išlikti gyviems – jie padeda mums klestėti, įtakodami kolageno gamybą, odos drėkinimą, ląstelių regeneraciją ir net plaukų augimą.

Nors šiuolaikinės dietos dažnai palieka spragų, funkcinės sultys siūlo paprastą ir gardų būdą tiesiogiai gauti šių grožio maistinių medžiagų. Tai ne bet kokios sultys, o koncentruoti augalų ekstraktai, pavyzdžiui, alavijo , morkų ir šaltalankių sultys , sukurti tam, kad organizmo grožio sistemos veiktų visu pajėgumu.


Hidratacija: spindesio pagrindas

Jei grožis būtų pastatas, drėkinimas būtų jo pagrindas. Vandens prisotintos odos ląstelės atrodo lygesnės, švelnesnės ir jaunesnės. Kita vertus, sausumas išryškina smulkias raukšleles ir suteikia odai blankumo.

Čia žiba alavijo sultys. Alavijas, naudotas Egipte jau prieš 6000 metų, dėl savo gebėjimo gydyti ir drėkinti buvo vadinamas „nemirtingumo augalu“ [1][2]. Alavijo sulčių gėrimas palaiko vidinę drėkinimą ir suteikia polisacharidų, kurie padeda odai išlaikyti drėgmę. Plaukams tinkamas drėkinimas reiškia didesnį elastingumą ir mažiau lūžinėjančius plaukus. Rytinė stiklinė – tai tarsi dienos pradžia su grožio purslais iš vidaus į išorę.


Gamtos spalvų paletė odos švytėjimui

Ryškiai oranžinė morkų spalva rodo, kad jose gausu beta karoteno – vitamino A pirmtako, kuris tiesiogiai dalyvauja odos ląstelių atsinaujinime ir atsinaujinime [3][4]. Kultūros nuo Artimųjų Rytų iki Šiaurės Europos tradiciškai vertino morkas ne tik maistui, bet ir kaip veido odos toniką.

Morkų sultys, ypač su citrinos užuomina, suteikia stiklinei ir beta karoteno, ir vitamino C. Kartu šios maistinės medžiagos padeda organizmui gaminti sveikas naujas odos ląsteles ir apsaugo jas nuo oksidacinės žalos, kurią sukelia saulės šviesa ir tarša.


Geriausi kolageno draugai: vitaminas C ir omega-7

Kolagenas yra odos atrama, padedanti jai išlikti stangriai ir elastingai. Trūkstant vitamino C, kolageno skaidulos silpnėja, todėl oda suglebsta ir atsiranda raukšlių [5]. Štai kodėl tokie vaisiai kaip barbadosinė acerola ir šaltalankis yra labai vertinami liaudies medicinoje.

Acerolos sultys yra vienas turtingiausių natūralių vitamino C šaltinių, kuriose jo yra iki 30 kartų daugiau nei apelsinuose [6]. Net maža porcija gali patenkinti ir viršyti dienos vitamino C poreikį.

Šaltalankių sultyse yra ne tik vitamino C, bet ir omega-7 riebalų rūgščių, kurios maitina odos lipidų sluoksnį ir užrakina drėgmę [7][8]. Plaukams omega-7 gali pagerinti blizgesį ir sumažinti galvos odos sausumą.


Antioksidantų šarvai prieš laiką

Senėjimas yra natūralus procesas, tačiau oksidacinis stresas jį pagreitina. Laisvieji radikalai – nuo UV spindulių, aplinkos toksinų ir net kasdienio streso – pažeidžia odos ląsteles, skaidydami kolageną ir elastiną.

Čia granatų ir aronijų sultys yra tarsi skydas. Granatų sultyse gausu polifenolių, kurie padeda apsaugoti odos ląsteles ir skatina regeneraciją [9][10]. Aronijų sultys, pasižyminčios tamsiai violetiniu atspalviu, aprūpina antocianinais, kurie stiprina kapiliarus ir gerina kraujotaką, taip suteikdamos daugiau maistinių medžiagų odai ir plaukų folikulams [11][12].


Grožis kaip kasdienis ritualas

Funkcinės sultys nėra stebuklingas eliksyras, tačiau mėgaujantis jomis kaip subalansuoto gyvenimo būdo dalimi, jos tampa nuolatiniu grožio mitybos srautu. Paprasta rutina galėtų atrodyti taip:

  • Rytas: Alavijo arba morkų sultys odai drėkinti ir pažadinti.

  • Vidurdienis: Šaltalankis arba acerola kolageno gamybai.

  • Vakaras: granatai arba aronijos antioksidantų atsargoms papildyti.

Tai ritualas, atkartojantis seną išmintį: rūpinkis vidumi, o išorė seks paskui.


Grožio maisto kultūrinis palikimas

Grožio tonikai nėra šiuolaikinis išradimas. Tiesą sakant, jie yra įausti į šimtmečius trunkančias kulinarijos ir medicinos tradicijas. Japonijoje šaltalankių aliejus kadaise buvo naudojamas odai nuraminti po saulės spindulių; Rytų Europoje aronijų uogos buvo gaminamos į arbatas, skirtas kraujotakai ir gyvybingumui gerinti. Alijošius buvo vertinamas Kleopatros ir Nefertitės dvaruose ne tik kaip vietinio poveikio balzamas, bet ir kaip gėrimas, padedantis išlaikyti tai, ką jos vadino „jaunatvišku žydėjimu“.

Morkos, kuriose gausu beta karoteno, buvo žinomos dėl natūralaus švytėjimo suteikimo veido odai – taip gerai, kad XVIII amžiuje Prancūzijoje „morkų oda“ buvo laikoma madinga. Granatų sėklos senovės persų mene buvo vaizduojamos kaip grožio ir vaisingumo simboliai, o acerolos vyšnios buvo auginamos Karibuose dėl jų galingo atkuriamojo poveikio.

Įtraukdami šiuos ingredientus į funkcines sultis, mes neišrandame kažko naujo – mes išsaugome pasaulinį natūralaus grožio priežiūros paveldą ir pritaikome jį šiuolaikiniam gyvenimui.


Vidinis ir išorinis ryšys

Funkcinės sultys yra tokios veiksmingos grožio srityje, nes jos veikia holistiškai. Užuot taikytos tik vienam aspektui, pavyzdžiui, drėkinimui ar antioksidantams, jos suteikia platų maistinių medžiagų spektrą, kurios viena kitą papildo. Pavyzdžiui, vitaminas C ne tik palaiko kolageno gamybą, bet ir pagerina augalinės geležies, kuri yra svarbi sveikam plaukų augimui, įsisavinimą. Omega-7 ne tik užrakina odos drėgmę, bet ir gali padėti išlaikyti sveiką galvos odą, o tai savo ruožtu padeda plaukams žvilgėti.

Visą savaitę derindami skirtingas sultis, suteikiate savo kūnui visą paletę, kurios reikia norint parodyti sveikatą. Štai kodėl ryte vartojant alavijo sultis, vidurdienį – morkas, o vakare – granatus ar aronijas, sukuriamas grožio meniu, kuris labiau primena savęs priežiūrą, o ne prievartą.


Tradicija, kurią verta išsaugoti

Ilgalaikės grožio paslaptys yra pačios paprasčiausios: maitinkite kūną, ir tai bus matoma. Civilizacijos per amžius – nuo saulės nutviekstų Viduržemio jūros pakrančių iki vėjų gairinamų Šiaurės Europos laukų – kreipėsi į augalus dėl jų atkuriamųjų galių.

Šiandien turime privilegiją mėgautis tais pačiais augalais grynų, ekologiškų sulčių pavidalu, nereikia jų patiems rinkti, spausti ar plikyti. Kiekvienoje stiklinėje yra dalelė tų senovės žinių, kurias dabar patvirtina šiuolaikinis mokslas.

Gerdamos alavijo, morkų, šaltalankių, barbadosinių malpigijų, granatų ar aronijų sultis, ne tik drėkinate organizmą – dalyvaujate šimtmečius gyvuojančioje grožio priežiūros linijoje. Tai kasdienis ritualas, kuriame svarbus tiek malonumas, tiek sveikata, primenantis, kad tikrasis spindesys kuriamas gurkšnis po gurkšnio, iš vidaus.


Nuorodos

  1. Hamman, JH (2008). Alavijo lapų gelio sudėtis ir panaudojimas. Molecules, 13(8), 1599–1616.

  2. Eshun, K., ir He, Q. (2004). Alavijas: vertingas ingredientas maisto, farmacijos ir kosmetikos pramonei. Kritinės apžvalgos maisto moksle ir mityboje, 44(2), 91–96.

  3. Stahl, W., ir Sies, H. (2005). Natūralių karotinoidų bioaktyvumas ir apsauginis poveikis. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – ligų molekulinės bazės, 1740(2), 101–107.

  4. Fiedor, J., ir Burda, K. (2014). Karotinoidų, kaip antioksidantų, galimas vaidmuo žmonių sveikatai ir ligoms. Nutrients, 6(2), 466–488.

  5. Pullar, JM, Carr, AC ir Vissers, MC (2017). Vitamino C vaidmuo odos sveikatai. Nutrients, 9(8), 866.

  6. Assis, SA ir kt. (2008). Acerolos (Malpighia emarginata DC) bioaktyviųjų junginių, antioksidacinio aktyvumo ir cheminės sudėties nustatymas. Tarptautinis maisto mokslų ir mitybos žurnalas, 59(6), 405–415.

  7. Yang, B. ir kt. (2016). Šaltalankių (Hippophae rhamnoides L.) poveikis sveikatai: apžvalga. „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“, 56(4), 603–622.

  8. Johansson, A. ir kt. (2012). Šaltalankių aliejaus vartojimo poveikis odos barjerinei funkcijai. „Journal of Nutrition and Metabolism“, 2012, 1–6.

  9. Afaq, F. ir Mukhtar, H. (2006). Botaniniai antioksidantai fotokarcinogenezės ir fotosenėjimo prevencijoje. Eksperimentinė dermatologija, 15(9), 678–684.

  10. Bhowmik, D. ir kt. (2013). Medicininis Punica granatum panaudojimas ir jo nauda sveikatai. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1(5), 28–35.

  11. Valcheva-Kuzmanova, S. ir kt. (2015). Aronia melanocarpa vaisių sulčių antioksidacinis aktyvumas sveikiems savanoriams. Phytotherapy Research, 29(2), 193–198.

  12. Kokotkiewicz, A. ir kt. (2010). Aronijų augalai: tradicinio vartojimo, biologinio aktyvumo ir šiuolaikinės medicinos perspektyvų apžvalga. Žurnalas „Vaistinių maisto produktų žurnalas“, 13(2), 255–269.

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos publikuojant