Spanguolės – botaninė šlapimo takų, širdies ir mikrobiomo apsauga – Sage Green
Ši svetainė turi ribotą palaikymą jūsų naršyklei. Rekomenduojame naudoti „Edge“, „Chrome“, „Safari“ arba „Firefox“.

Nemokamas pristatymas perkant už daugiau nei 40 €

IŠPARDAVIMAS %

Norėdami gauti 10 % nuolaidą pirmajam užsakymui, naudokite kupono kodą WELCOME10.

Krepšelis 0

Sveikiname! Jūsų užsakymui taikomas nemokamas pristatymas Jums trūksta ||sumos|| iki nemokamo pristatymo.
Daugiau produktų, kuriuos būtų galima įsigyti, nėra

Produktai

Jums taip pat gali patikti:

Tarpinė suma Nemokama
Pristatymas, mokesčiai ir nuolaidų kodai apskaičiuojami atsiskaitant

Spanguolės – botaninė šlapimo takų, širdies ir mikrobiomo apsauga

Cranberry - Botanical Defense for the Urinary Tract, Heart, and Microbiome

Spanguolė (Vaccinium macrocarpon): botaninė šlapimo takų, širdies ir mikrobiomo apsauga

Įvadas

Spanguolės ( Vaccinium macrocarpon ) – tai visžaliai krūmai, kilę iš Šiaurės Amerikos ir subrandinantys mažas, rūgščias raudonas uogas, jau seniai vertinamas tradicinėje medicinoje. Amerikos indėnai spanguoles naudojo žaizdoms gydyti, karščiavimui mažinti ir maistui konservuoti. Šiandien spanguolių sultys plačiai žinomos dėl šlapimo takų sveikatos palaikymo, tačiau nauji tyrimai taip pat sieja spanguoles su nauda širdžiai, žarnynui ir imunitetui. Unikalus proantocianidinų, flavonoidų ir organinių rūgščių mišinys šiuose vaisiuose suteikia jam daugialypį vaidmenį žmonių sveikatai.

Aktyvūs junginiai

  • A tipo proantocianidinai (PAC): šie taninai, būdingi tik spanguolėms, neleidžia bakterijoms prilipti prie gleivinės paviršių [1].

  • Flavonoliai ir antocianinai: kvercetinas, miricetinas ir cianidinas prisideda prie antioksidacinio ir priešuždegiminio poveikio [2].

  • Fenolio rūgštys: įskaitant benzenkarboksirūgštį, ferulo rūgštį ir hidroksicinamo rūgštį [3].

  • Vitaminai C ir E: antioksidantai, palaikantys imuninės sistemos sveikatą ir kolageno sintezę.

  • Organinės rūgštys: tokios kaip citrinų ir obuolių rūgštis, kurios suteikia rūgštų skonį ir palaiko žarnyno bei šlapimo takų rūgštingumą.

Moksliškai pagrįsta nauda sveikatai

  • Šlapimo takų sveikata: spanguolių PAC blokuoja E. coli ir kitų patogenų prilipimą prie uroepitelinių ląstelių, padėdami išvengti šlapimo takų infekcijų (ŠTI). Klinikiniai tyrimai patvirtina, kad reguliariai vartojamos spanguolių sultys arba ekstraktas sumažina ŠTI pasikartojimą, ypač moterims [1,4].

  • Antioksidacinis ir priešuždegiminis aktyvumas: spanguolės yra gausios polifenolių, kurie neutralizuoja reaktyviąsias deguonies formas ir slopina uždegimą skatinančių mediatorių, tokių kaip IL-6 ir TNF-α, kiekį. Šis poveikis prisideda prie lėtinių ligų prevencijos [2, 5].

  • Širdies ir kraujagyslių palaikymas: spanguolių sultys gali pagerinti lipidų profilius, sumažinti kraujospūdį ir sustiprinti endotelio funkciją. Metaanalizės rodo, kad reguliariai vartojant sumažėja MTL cholesterolio kiekis ir pagerėja bendrojo cholesterolio ir DTL santykis [6].

  • Žarnyno ir mikrobiotos pusiausvyra: spanguolių polifenoliai pasižymi prebiotikų poveikiu, slopindami patogenines bakterijas ir skatindami naudingų rūšių, tokių kaip Bifidobacterium ir Akkermansia , augimą [7].

  • Imuniteto moduliacija: flavonoidai ir PAC moduliuoja citokinų ekspresiją ir stiprina įgimtą imuninį atsaką. Kai kurie tyrimai rodo, kad spanguolių sultys gali sumažinti peršalimo ir kitų infekcijų dažnį [5, 8].

  • Kepenų ir medžiagų apykaitos sveikata: Tyrimai su gyvūnais ir žmonėmis rodo, kad spanguolės, vartojamos vienos arba sumaišytos su kitomis funkcinėmis sultimis ir ekstraktais, padeda sumažinti atsparumą insulinui, gerina gliukozės metabolizmą ir mažina riebalų kaupimąsi kepenyse [9].

  • Burnos ir skrandžio sveikata: PAC slopina Helicobacter pylori , pagrindinės opų priežasties, adheziją ir padeda išvengti apnašų susidarymo, mažindami Streptococcus mutans augimą burnos ertmėje [10].

Kaip vartoti

Spanguolės dažnai geriamos kaip sultys – geriausia nesaldintos arba sumaišytos su kitais mažai cukraus turinčiais vaisiais. Grynas sultis galima skiesti arba maišyti su vandeniu, kad būtų galima reguliariai vartoti. Spanguolių kapsulės, milteliai ir standartizuoti PAC ekstraktai yra populiarūs šlapimo takų sveikatai. Džiovintos spanguolės yra patogus užkandis, nors dažnai saldinamos. Funkciniai maisto produktai, kurių sudėtyje yra spanguolių polifenolių, yra jogurtai, arbatos ir batonėliai.

Nuorodos

  1. Howell, AB ir kt. (2005). Spanguolių proantocianidinai ir uropatogeninių bakterijų antiadhezinis aktyvumas. Phytochemistry , 66(18), 2281–2291.

  2. Blumberg, JB ir kt. (2013). Spanguolės ir jų bioaktyviosios sudedamosios dalys žmonių sveikatai. „ Advances in Nutrition“ , 4(6), 618–632.

  3. Vattem, DA ir Shetty, K. (2005). Elago rūgšties biologinis funkcionalumas: apžvalga. „ Journal of Food Biochemistry“ , 29(3), 234–266.

  4. Jepson, RG, Williams, G. ir Craig, JC (2012). Spanguolės šlapimo takų infekcijų profilaktikai. „Cochrane“ sisteminių apžvalgų duomenų bazė , 10, CD001321.

  5. Duthie, SJ ir kt. (2010). Spanguolių sulčių vartojimo poveikis antioksidaciniam statusui ir oksidacinio streso biožymenims. Europos mitybos žurnalas , 49(6), 301–308.

  6. Wang, Y. ir kt. (2018). Spanguolių papildai ir lipidų profiliai: sisteminė apžvalga ir metaanalizė. Klinikinės mitybos ESPEN , 23, 69–75.

  7. Hidalgo, M. ir kt. (2012). Spanguolių ekstrakto poveikis žarnyno mikrobiotai ir žarnyno sveikatai: in vitro ir in vivo tyrimai. „ Journal of Functional Foods“ , 4(4), 720–728.

  8. Di Pierro, F. ir kt. (2005). Spanguolių pagrindu pagaminto maisto papildo veiksmingumas užkertant kelią peršalimui: atsitiktinių imčių tyrimas. Minerva Medica , 96(4), 289–300.

  9. Neto, CC (2011). Spanguolės ir mėlynės: įrodymai apie apsauginį poveikį nuo vėžio ir kraujagyslių ligų. „Molecular Nutrition & Food Research“ , 55(6), 830–847.

  10. Burger, O. ir kt. (2000). Helicobacter pylori adhezijos prie žmogaus skrandžio gleivių slopinimas spanguolių sulčių komponentais. „New England Journal of Medicine“ , 343(15), 1101.

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos publikuojant