Cold-Pressed Organic Juices vs. Juice from Concentrate – Sage Green
Ši svetainė turi ribotą palaikymą jūsų naršyklei. Rekomenduojame naudoti „Edge“, „Chrome“, „Safari“ arba „Firefox“.

Nemokamas pristatymas perkant už daugiau nei 40 €

IŠPARDAVIMAS %

Norėdami gauti 10 % nuolaidą pirmajam užsakymui, naudokite kupono kodą WELCOME10.

Krepšelis 0

Sveikiname! Jūsų užsakymui taikomas nemokamas pristatymas Jums trūksta ||sumos|| iki nemokamo pristatymo.
Daugiau produktų, kuriuos būtų galima įsigyti, nėra

Produktai

Jums taip pat gali patikti:

Tarpinė suma Nemokama
Pristatymas, mokesčiai ir nuolaidų kodai apskaičiuojami atsiskaitant

Šalto spaudimo ekologiškos sultys ir sultys iš koncentrato – sveikesnis pasirinkimas

100% bioloģiskas auks spiestas funkcionālās sulas veselībai, imunitātei, gremošanai, asinsritei un sirds veselībai

Šalto spaudimo ekologiškos sultys ir sultys iš koncentrato: sveikesnio pasirinkimo paaiškinimas

Įsivaizduokite: ryte įsipilate stiklinę tamsiai violetinių aronijų sulčių. Skonis sodrus, šiek tiek rūgštokas ir kompleksiškas – kaip ir pačios uogos. Spalva ryški, aromatas natūralus. Dabar įsivaizduokite, kad įsipilate dar vieną stiklinę, šį kartą iš koncentrato pagamintų sulčių. Skonis švelnesnis, spalva vienoda, bet kažkaip mažiau gyva.

Kuo skiriasi? Tai ne tik jūsų vaizduotė. Tai sulčių gamybos būdo rezultatas.

Šalto spaudimo ekologiškos sultys ir sultys iš koncentrato etiketėje gali būti vadinamos „100 % sultimis“, tačiau kelionė nuo vaisiaus iki buteliuko yra visiškai kitokia – lygiai taip pat ir gaunama maistinė nauda.


Ką iš tikrųjų reiškia „šalto spaudimo“?

Šaltas spaudimas – tai sulčių spaudimo būdas, kai naudojamas lėtas, švelnus slėgis, o ne didelio greičio peiliai ar karštis. Vaisiai arba daržovės spaudžiami hidrauliškai, išspaudžiant sultis žymiai nepakeliant temperatūros.

Šis švelnus procesas reiškia, kad karščiui jautrios maistinės medžiagos , tokios kaip vitaminas C aceroloje, antocianinai aronijose ir omega-7 riebalų rūgštys šaltalankiuose, išsaugomos daug geriau nei tradicinio sulčių spaudimo ar koncentravimo metu [1][2].

Išspaustos sultys lengvai pasterizuojamos arba apdorojamos naudojant modernius konservavimo metodus, siekiant užtikrinti, kad jos išliktų saugios ir šviežios buteliuke iki metų – be dirbtinių konservantų, be pridėtinio cukraus ir be maistinių medžiagų nuostolių, būdingų koncentratų perdirbimui.


Kas yra sultys iš koncentrato?

Sultys iš koncentrato gaminamos visai kitaip. Išspaudus sultis, jos kaitinamos, kad išgaruotų didžioji dalis vandens ir susidarytų tirštas, į sirupą panašus koncentratas. Tai sumažina transportavimo ir sandėliavimo išlaidas. Po mėnesių, o kartais ir metų, koncentratas rehidratuojamas vandeniu, o skoniui atkurti dažnai pridedama prieskonių.

Šis procesas turi didelių trūkumų :

  • Garavimo metu dėl karščio sunaikinama dalis vitamino C ir kitų antioksidantų [3][4].

  • Prarandami natūralūs aromatai ir subtilūs skonio junginiai, todėl reikia dirbtinių arba regeneruotų kvapiųjų medžiagų.

  • Sultys gali būti maišomos su koncentratais iš kelių šalių, todėl jos nebėra susietos su pradiniu derliumi.


Svarbūs maistinių medžiagų skirtumai

Gerdami šalto spaudimo ekologiškas sultis, priartėjate prie gamtoje numatyto maistinių medžiagų profilio .

Vitaminų kaupimasis:
Šaltas spaudimas kartu su švelniu konservavimu išlaiko daug didesnį vitamino C kiekį, palyginti su koncentratu, kuriame karštis gali sunaikinti iki pusės pradinio kiekio [4].

Polifenoliai ir antioksidantai:
Uogos, tokios kaip aronijos, spanguolės ir haskapas, yra gausios antocianinų – stiprių antioksidantų, susijusių su širdies ir smegenų sveikata [5][6]. Jie yra jautrūs karščiui ir gali labai suirti koncentravimo metu [7]. Šaltas spaudimas juos išsaugo, o tai reiškia daugiau naudos jūsų organizmui.

Sveikieji riebalai ir fermentai:
Tokiose sultyse kaip šaltalankis šalto spaudimo būdu jautriosios omega riebalų rūgštys išlieka stabilios, o koncentracija gali sukelti oksidaciją [8].


Skonis, spalva ir aromatas: kodėl šalto spaudimo kava laimi

Šalto spaudimo sultys pasižymi natūralia spalvos variacija , tikru aromatu ir skoniu, atspindinčiu visą vaisių ar daržovę, o ne tik saldumą. Pavyzdžiui, šalto spaudimo burokėlių sulčių buteliukas yra žemiško ir šiek tiek saldaus skonio, pasižyminčio sodrumu, kurio nerasite koncentrate.

Tuo tarpu koncentrato pagrindu pagamintos sultys dažnai būna pernelyg vienodo skonio, nes procesas suplokština natūralų sudėtingumą.


Mitus griaunančios sulčių etiketės

Daugelis žmonių mano, kad „100 % sulčių“ reiškia, jog sultys yra šviežios ir neperdirbtos. Iš tikrųjų:

  • „100 % sulčių“ gali būti iš koncentrato.

  • „Be pridėtinio cukraus“ nereiškia, kad maistinės medžiagos išsaugotos.

  • Frazė „Ne iš koncentrato“ yra geresnis ženklas, tačiau ji ne visada garantuoja šalto spaudimo – kai kurios sultys vis dar gaminamos naudojant terminius metodus.


Kodėl organika taip pat svarbi

Ekologiški produktai reiškia, kad jūsų sultims naudojami vaisiai ir daržovės yra auginami be sintetinių pesticidų, herbicidų ar GMO . Tai ne tik sumažina kenksmingų likučių poveikį, bet ir rodo, kad ekologiškuose produktuose gali būti daugiau antioksidantų, palyginti su įprastai auginamais augalais [9][10].


Šalto spaudimo funkcinės sultys veiksme

Panagrinėkime, kokią unikalią naudą sveikatai teikia konkrečios šalto spaudimo sultys iš jūsų asortimento:

  • Aronijų sultys : jose gausu antocianinų, kurios palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos bei imuninės sistemos sveikatą [5].

  • Šaltalankių sultys : jose gausu omega-7 riebalų rūgščių ir vitamino E, jos palaiko odos ir gleivinių būklę [8].

  • Alavijo sultys : Sudėtyje yra polisacharidų, kurie naudingi virškinimo ir imuninei sveikatai [1].

  • Acerolos sultys : išskirtinai daug vitamino C, puikiai tinka odai ir imuninei sistemai [2].

  • Spanguolių sultys : Sudėtyje yra proantocianidinų, kurie padeda išvengti šlapimo takų infekcijų [11].

  • Burokėlių sultys : Jose gausu nitratų, kurie palaiko kraujotaką ir ištvermę [12].

Šalto spaudimo ir teisingo išpilstymo į butelius metu šios sultys turi bioaktyvių junginių beveik tokius, kokius numatė gamta – nesuirdamos koncentrato.


Trumpa sulčių gamybos istorija

Iki XX amžiaus vidurio sultys buvo sezoninis prabangos produktas, vartojamas šviežias arba konservuojamas kaip sidras, vynas ar sirupas. Sulčių koncentravimas prasidėjo 1940-aisiais kaip karo laikų naujovė, siekiant palengvinti apelsinų sulčių pristatymą kariuomenei [13].

Tai pakeitė prieinamumą, tačiau žymėjo perėjimą nuo sezoninio šviežumo prie pramoninio vienodumo . Šaltas spaudimas daugeliu atžvilgių yra grįžimas prie pradinės idėjos – sulčių, kurios yra skanios ir maistingos kaip vaisiai, iš kurių jos buvo pagamintos.


Patogumas be kompromisų

Viena paplitusi nuomonė yra ta, kad maistinėmis medžiagomis turtingas sultis reikia suvartoti iš karto po išspaudimo. Tačiau naudojant šiuolaikinius šalto spaudimo ir ekologiškus konservavimo metodus, galima gauti maistinėmis medžiagomis turtingas, tikras sultis , kurios butelyje išsilaiko mėnesius – tai yra ir patogu, ir sveika.


Esmė

Šalto spaudimo ekologiškos sultys pasižymi skoniu, maistingumu ir autentiškumu, kuriems sultys iš koncentrato tiesiog negali prilygti. Nors abi sultys gali būti pagamintos iš to paties vaisiaus, skirtumas slypi tame, kaip jos apdorojamos – ir tuo, kas lieka jas išgėrus.

Pasirinkdami šalto spaudimo ekologiškas sultis, gausite:

  • Didesnis maistinių medžiagų išlaikymas.

  • Daugiau antioksidantų ir bioaktyviųjų junginių.

  • Tikras natūralus skonis ir aromatas.

  • Be dirbtinių priedų.

  • Organinio grynumo garantija.


Nuorodos

  1. Hamman, JH (2008). Alavijo lapų gelio sudėtis ir panaudojimas. Molecules, 13(8), 1599–1616.

  2. Assis, SA ir kt. (2008). Acerolos bioaktyviųjų junginių, antioksidacinio aktyvumo ir cheminės sudėties nustatymas. Tarptautinis maisto mokslų ir mitybos žurnalas, 59(6), 405–415.

  3. Rickman, JC ir kt. (2007). Šviežių, šaldytų ir konservuotų vaisių ir daržovių maistinės vertės palyginimas. „Journal of the Science of Food and Agriculture“, 87(6), 930–944.

  4. Lee, HS ir Coates, GA (1999). Vitaminas C šaldytose, šviežiai spaustose, nepasterizuotose, polietileno buteliukuose supilstytose apelsinų sultyse: laikymo tyrimas. Food Chemistry, 65(2), 165–168.

  5. Kokotkiewicz, A. ir kt. (2010). Aronijų augalai: tradicinio vartojimo, biologinio aktyvumo ir šiuolaikinės medicinos perspektyvų apžvalga. Žurnalas „Vaistinių maisto produktų žurnalas“, 13(2), 255–269.

  6. McDougall, GJ ir kt. (2008). Polifenolių ir polifenolių sąveika riboja uogų ekstraktų antioksidacinį pajėgumą. Žemės ūkio ir maisto chemijos žurnalas, 56(17), 8324–8330.

  7. Patras, A. ir kt. (2010). Terminio apdorojimo poveikis antocianinų stabilumui maisto produktuose. „Food Research International“, 43(4), 1071–1083.

  8. Yang, B. ir kt. (2016). Šaltalankių (Hippophae rhamnoides L.) poveikis sveikatai: apžvalga. „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“, 56(4), 603–622.

  9. Barański, M. ir kt. (2014). Didesnė antioksidantų ir mažesnė kadmio koncentracija bei mažesnis pesticidų likučių kiekis ekologiškai auginamuose pasėliuose. „British Journal of Nutrition“, 112(5), 794–811.

  10. Reganold, JP ir Wachter, JM (2016). Ekologinė žemdirbystė XXI amžiuje. „Nature Plants“, 2(2), 15221.

  11. Howell, AB ir kt. (2010). Bioaktyvūs proantocianidinai spanguolėse ir jų vaidmuo užkertant kelią šlapimo takų infekcijoms. Phytochemistry, 71(4), 450–465.

  12. Bailey, SJ ir kt. (2009). Nitratų papildai maiste pagerina raumenų susitraukimo efektyvumą atliekant kelio tiesiamojo raumens pratimus žmonėms. Taikomosios fiziologijos žurnalas, 107(4), 1144–1155.

  13. Parish, ME (1998). Apelsinų sulčių pasterizavimas ir sauga. Maisto kokybė ir sauga, 1(4), 273–286.

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos publikuojant