Funkcinės sultys imunitetui – natūralus organizmo stiprinimas. – Sage Green
Ši svetainė turi ribotą palaikymą jūsų naršyklei. Rekomenduojame naudoti „Edge“, „Chrome“, „Safari“ arba „Firefox“.

Nemokamas pristatymas perkant už daugiau nei 40 €

IŠPARDAVIMAS %

Norėdami gauti 10 % nuolaidą pirmajam užsakymui, naudokite kupono kodą WELCOME10.

Krepšelis 0

Sveikiname! Jūsų užsakymui taikomas nemokamas pristatymas Jums trūksta ||sumos|| iki nemokamo pristatymo.
Daugiau produktų, kuriuos būtų galima įsigyti, nėra

Produktai

Jums taip pat gali patikti:

Tarpinė suma Nemokama
Pristatymas, mokesčiai ir nuolaidų kodai apskaičiuojami atsiskaitant

Funkcinės sultys ir imunitetas: gamtos palaikymo sistema stiklinėje

Funkcionālās sulas imunitātei: aronija asinsvadiem, smiltsērkšķis enerģijai, acerola vitamīniem, ingvers aizsardzībai.

Funkcinės sultys ir imunitetas: gamtos palaikymo sistema stiklinėje

Įsivaizduokite gaivų rudens rytą. Oras vėsus, dangus kiek aptemo, o jūsų kalendorius pilnas atostogų planų. Tai taip pat metų laikas, kai atrodo, kad visi aplink jus kosėja ar šniokščia. Mūsų imuninė sistema – sudėtingas ląstelių, audinių ir organų tinklas – tyliai dirba užkulisiuose, kad mus apsaugotų. Tačiau, kaip ir visa kita kūno dalis, ji geriausiai veikia, kai yra gerai maitinama.

Mityba vaidina pagrindinį vaidmenį imunitetui, ir nors joks maistas ar gėrimas negali padaryti jūsų nenugalimu, tam tikros maistinės medžiagos padeda imuninei sistemai veiksmingai reaguoti į iššūkius. Štai čia praverčia funkcinės sultys – ne paprastos sultys, o kruopščiai paruošti, maistinėmis medžiagomis turtingi mišiniai iš neskaldytų vaisių ir daržovių, kurie buvo šalto spaudimo būdu išsaugoti vitaminai, antioksidantai ir bioaktyvūs junginiai.

Šalto spaudimo sultys nėra stebuklinga priemonė, tačiau tai vienas efektyviausių ir maloniausių būdų įtraukti koncentruotas augalines maistines medžiagas į savo kasdienybę. O kai jos pagamintos iš ekologiškų ingredientų, tokių kaip aronijos, šaltalankiai, alavijas, barbadosas, spanguolės, imbieras, ciberžolė, burokėliai ir haskapas , jose gali būti įspūdingas imunitetą stiprinančių junginių pasirinkimas.


Imuniteto supratimas: kasdienė gynyba, o ne perjungimas

Imuninės sistemos negalima „įjungti“ pajutus kutenimą gerklėje. Tai sudėtingas, daugiasluoksnis gynybos mechanizmas, kuris veikia nuolat – atpažįsta kenksmingus mikrobus, juos neutralizuoja ir atkuria audinius po traumų.

Mikroelementai , tokie kaip vitaminas C, vitaminas E, cinkas ir selenas, kartu su augaliniais junginiais, tokiais kaip polifenoliai, karotenoidai ir flavonoidai , atlieka svarbų vaidmenį palaikant šią nuolatinę parengties būseną. Trūkumas, net ir nedidelis, gali sulėtinti imuninį atsaką arba padidinti jautrumą infekcijoms [1].

Štai kodėl imuninės sistemos sveikatą geriausia vertinti kaip ilgalaikį įprotį , o ne trumpalaikį sprendimą. O funkcinės sultys, kai jos yra subalansuotos mitybos dalis, yra praktiškas būdas palaikyti šį įprotį.


Šalto spaudimo nauda imunitetui

Kai sultys gaminamos iš koncentrato, vanduo išgarinamas dideliu karščiu, kad būtų lengviau jas transportuoti ir laikyti. Šis procesas pažeidžia karščiui jautrias maistines medžiagas, ypač vitaminą C ir daugelį antioksidantų [2]. Priešingai, šaltojo spaudimo metu sultys išgaunamos švelniai ir išsaugoma daugiau pradinio maistinių medžiagų kiekio [3].

Imunitetui tai labai svarbu. Vitaminas C iš acerolos, šaltalankio ir spanguolių arba antocianinai iš aronijų ir haskapo išlaiko daugiau savo stiprumo, kai apdorojami be per didelio karščio.


Uogos su kąsniu: aronijos ir haskapai

Aronijų uogos yra vieni turtingiausių natūralių antocianinų – augalinių pigmentų, suteikiančių joms tamsiai violetinę spalvą, – šaltinių. Antocianinai yra galingi antioksidantai, padedantys apsaugoti imunines ląsteles nuo oksidacinio streso, kuris gali sutrikdyti jų funkciją [4]. Aronijose taip pat yra vitamino C ir polifenolių, kurie padeda kontroliuoti uždegimą – tai gyvybiškai svarbus imuninės sistemos reguliavimo aspektas.

Haskapo uogos , kai kuriose Japonijos dalyse kartais vadinamos „ilgo gyvenimo uogomis“, pasižymi panašiu antioksidaciniu profiliu, tačiau jose taip pat yra liuteino ir zeaksantino, kurie naudingi akių sveikatai. Imunitetui palaikyti sveiką baltųjų kraujo kūnelių aktyvumą padeda antocianinų ir vitamino C mišinys [5].


Vitamino C čempionai: acerola ir šaltalankis

Vitaminas C tikriausiai yra garsiausia imunitetą stiprinanti maistinė medžiaga – ir ne be reikalo. Jis stimuliuoja baltųjų kraujo kūnelių gamybą ir funkciją, palaiko kolageno sintezę, reikalingą sveikai odai (pirmasis barjeras nuo patogenų), ir veikia kaip stiprus antioksidantas [6].

Šiuo atžvilgiu acerolos vyšnios yra išskirtinės – jose yra iki 30–50 kartų daugiau vitamino C nei apelsinuose [7]. Viena maža porcija šalto spaudimo acerolos vyšnių sulčių gali suteikti daugiau vitamino C nei rekomenduojama paros norma, be sintetinių papildų.

Šaltalankių uogos yra dar vienas maistinių medžiagų šaltinis, aprūpinantis vitaminu C kartu su vitaminu E, karotenoidais ir omega-7 riebalų rūgštimis. Šie junginiai padeda palaikyti kvėpavimo takų gleivinių būklę, kuri yra labai svarbi stabdant patogenus patekimo vietoje [8].


Raminantis ir palaikantis: alavijas

Dauguma žmonių, galvodami apie alijošių, įsivaizduoja raminančius saulės nudegimus. Tačiau vartojamas kaip sultys, alijošiaus gelis turi polisacharidų , kurie gali moduliuoti imuninį aktyvumą [9]. Šie sudėtiniai cukrūs, regis, stimuliuoja makrofagus – imunines ląsteles, kurios „valgo“ patogenus, – ir gali padėti subalansuoti uždegimines reakcijas.

Švelnus alavijo poveikis paverčia jį palaikomuoju kasdieniu toniku, ypač derinant su vitaminais turtingomis sultimis.


Spanguolės: apsauga nuo proantocianidinų

Spanguolės gerai žinomos dėl šlapimo takų sveikatos, tačiau jų nauda yra dar platesnė. Jose yra proantocianidinų , kurie gali padėti išvengti kenksmingų bakterijų prilipimo prie gleivinių paviršių – ne tik šlapimo pūslėje, bet ir burnoje bei žarnyne [10].

Šis antiadhezinis poveikis kartu su vitamino C ir antioksidantų kiekiu spanguolių sultyse yra puikus sezoninis pasirinkimas bendram imunitetui stiprinti.


Atsparumo šaknys: imbieras ir ciberžolė

Imbieras tradicinėje medicinoje jau šimtmečius naudojamas pykinimui malšinti, virškinimui gerinti ir infekcijoms kovoti. Jo veikliosios medžiagos, gingeroliai ir šogaoliai, pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis [11]. Jie taip pat gali padėti imuninei sistemai veiksmingiau reaguoti į patogenus.

Ciberžolė , kurios auksinis pigmentas yra kurkuminas, yra dar vienas imuninės sistemos sąjungininkas. Kurkuminas veikia signalizacijos kelius imuninėse ląstelėse ir, kaip įrodyta, moduliuoja uždegiminius procesus [12]. Nors jos biologinis prieinamumas natūraliai yra mažas, ciberžolės derinimas su kitais augaliniais junginiais sulčių pavidalu gali padėti pagerinti absorbciją.


Burokėliai: kuras imunitetui palaikyti kraujotakai

Burokėlių sultys geriausiai žinomos sportinėje mityboje, tačiau didelis nitratų kiekis jose taip pat gali netiesiogiai palaikyti imunitetą. Organizme nitratai virsta azoto oksidu, gerindami kraujotaką ir padėdami imuninėms ląstelėms efektyviau pasiekti infekcijos ar pažeidimo vietas [13]. Burokėliuose taip pat yra betalainų – pigmentų, turinčių antioksidacinį aktyvumą.


Mitų griovimas: ar galima „sustiprinti“ imunitetą per naktį?

Vienas iš labiausiai paplitusių mitų yra tai, kad galite akimirksniu sustiprinti savo imuninę sistemą vartodami tam tikrą maistą ar papildą. Tiesa ta, kad imuninė sveikata yra kaupiamoji. Viena stiklinė sulčių staiga neapsaugos jūsų nuo rytojaus peršalimo, tačiau nuolatinis maistinių medžiagų turtingo maisto, įskaitant šalto spaudimo funkcines sultis, vartojimas gali sustiprinti natūralią organizmo apsaugą per kelias savaites ir mėnesius.


Sinergijos efektas

Funkcinių sulčių stiprybė slypi ne vienoje maistinėje medžiagoje, o tame, kaip jos veikia kartu . Pavyzdžiui:

  • Vitaminas C iš acerolos gali padėti atkurti vitaminą E iš šaltalankių.

  • Aronijų polifenoliai gali sumažinti oksidacinį stresą, leisdami imuninėms ląstelėms efektyviau veikti kartu su alavijo polisacharidais.

  • Imbiero ir ciberžolės priešuždegiminiai junginiai gali padėti subalansuoti imuninį atsaką, mažinant pernelyg aktyvaus uždegimo riziką.

Dėl šios sinergijos mišrių ingredientų funkcinės sultys yra ne tik skanios – jose strategiškai gausu maistinių medžiagų.


Kasdieniai įpročiai imunitetui stiprinti

Kaip maksimaliai išnaudoti funkcines sultis imunitetui stiprinti:

  • Mėgaukitės mažomis porcijomis kasdien, o ne retkarčiais dideliais kiekiais.

  • Derinkite su subalansuota mityba, kurioje gausu daržovių, neskaldytų grūdų ir liesų baltymų.

  • Gerkite pakankamai skysčių – sultys papildo, bet nepakeičia vandens.

  • Optimaliam imunitetui užtikrinti derinkite su gyvenimo būdo įpročiais, tokiais kaip reguliari mankšta ir kokybiškas miegas.


Išvada: Pusiau pilna stiklinė jūsų gynybai

Imuniteto sveikata priklauso nuo ilgalaikio maitinimo, o ne nuo greitų sprendimų. Šalto spaudimo funkcinės sultys, pagamintos iš ekologiškų uogų, šaknų ir vaisių, tokių kaip aronijos, šaltalankiai, alijošius, barbadosas, spanguolės, imbieras, ciberžolė, burokėliai ir haskapas, gali būti vertinga šios mitybos dalis.

Jie patogia forma tiekia koncentruotus, biologiškai prieinamus augalinius junginius – tai padeda patenkinti maistinių medžiagų poreikius ir mėgautis natūraliais ingredientų skoniais. Nors jokios sultys negali pakeisti sveikų kasdienių įpročių, jos gali būti viena maloniausių priemonių jūsų imunitetui stiprinti.


Nuorodos

  1. Gombart, AF, Pierre, A. ir Maggini, S. (2020). Mikroelementų ir imuninės sistemos apžvalga – darnus veikimas siekiant sumažinti infekcijos riziką. Nutrients, 12(1), 236.

  2. Rickman, JC ir kt. (2007). Šviežių, šaldytų ir konservuotų vaisių ir daržovių maistinės vertės palyginimas. „Journal of the Science of Food and Agriculture“, 87(6), 930–944.

  3. Khandpur, P. ir Gogate, PR (2016). Apdorojimo vaidmens maisto produktų maistinei kokybei supratimas. „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“, 56(7), 1153–1169.

  4. Kokotkiewicz, A. ir kt. (2010). Aronijų augalai: tradicinio vartojimo, biologinio aktyvumo ir šiuolaikinės medicinos perspektyvų apžvalga. Žurnalas „Vaistinių maisto produktų žurnalas“, 13(2), 255–269.

  5. Jurikova, T. ir kt. (2017). Juodasis sausmedis (Lonicera caerulea L.) – sveikatą stiprinančių junginių šaltinis. Maistinės medžiagos, 9(4), 404.

  6. Carr, AC ir Maggini, S. (2017). Vitaminas C ir imuninė funkcija. Maistinės medžiagos, 9(11), 1211.

  7. Assis, SA ir kt. (2008). Acerolos bioaktyviųjų junginių, antioksidacinio aktyvumo ir cheminės sudėties nustatymas. Tarptautinis maisto mokslų ir mitybos žurnalas, 59(6), 405–415.

  8. Yang, B. ir kt. (2016). Šaltalankių (Hippophae rhamnoides L.) poveikis sveikatai: apžvalga. „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“, 56(4), 603–622.

  9. Hamman, JH (2008). Alavijo lapų gelio sudėtis ir panaudojimas. Molecules, 13(8), 1599–1616.

  10. Howell, AB ir kt. (2010). Bioaktyvūs proantocianidinai spanguolėse ir jų vaidmuo užkertant kelią šlapimo takų infekcijoms. Phytochemistry, 71(4), 450–465.

  11. Mashhadi, NS ir kt. (2013). Imbiero antioksidacinis ir priešuždegiminis poveikis sveikatai ir fiziniam aktyvumui: dabartinių įrodymų apžvalga. Tarptautinis prevencinės medicinos žurnalas, 4 (1 priedas), S36–S42.

  12. Hewlings, SJ ir Kalman, DS (2017). Kurkuminas: jo poveikio žmonių sveikatai apžvalga. Foods, 6(10), 92.

  13. Bailey, SJ ir kt. (2009). Nitratų papildai maiste pagerina raumenų susitraukimo efektyvumą atliekant kelio tiesiamojo raumens pratimus žmonėms. Taikomosios fiziologijos žurnalas, 107(4), 1144–1155.

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos publikuojant